Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Niin kuin ennen

Ei ole pariin päivään tullut kirjoiteltua, kun internet-yhteys on ollut luvattoman huono, ja kuvien lataaminen olisi vienyt koko päivän. Torstaina tein nettitilauksen Colesiin (yksi kahdesta johtavasta supermarketista), ja yksinkertaisen tilauksen teko kesti tunteja! No, tulipahan kunnolla mietittyä, tarvitaanko niitä minttusuklaalevyjä sittenkään... Hilkulle meni, mutta sain tilauksen läpi määräaikaan mennessä.

Mutta kun kerrankin piti edetä hitaasti nettiostoksissa, otin vasta lukemaan oppivan tytön avuksi, ja yhdessä näppäiltiin jokainen tuote, kirjain kirjaimelta ääntäen. Tulee turhan usein hoppuiltua näissä jutuissa, ajatellen: "minä teen tämän äkkiä itse, leikkikää te sillä aikaa". Mutta niin päätti internet onneksi minun puolestani, että tähänkin hommaan voisin ottaa yhden lapsista mukaan, ja voi kuinka iloinen hän olikaan, kun sai "ihan itse" tilata meidän ruokaostokset.

Ruokaostokset toimitetaan meille melkein tuhannen kilometrin päästä Darwinista. Tilaus pitää tehdä torstai-iltaan mennessä, tavarat toimitetaan rekkafirmalle seuraavan viikon tiistaina. Keskiviikkona rekka ajaa sen tuhannen kilometriä Borroloolaan, ja torstaiaamuna me ajamme reilut sata kilometriä noutamaan viikkoa aikaisemmin tilaamamme ostokset. Toki Borroloolassakin on ruokakauppa, mutta valikoima on suppea, ja hinnat moninkertaiset (esim. 10 litran lähdevesi $3.50 Colesilla, $12 paikallisessa kaupassa). Rahtikulujen jälkeenkin meidän perheen kannattaa tilata ostokset Darwinista, mistä ne tulee samalla rekalla paikalliseen kauppaankin.

Kun äiti ei ole käyttänyt aikaa blogin kirjoittamiseen ja muuhun netissä harhailuun, on lasten kanssa harrastettu enemmän. Innostuimme tekemään nukketeatteriesityksiä ja kuvitettuja tarinoita, esimerkiksi. Yhtenä päivänä kaivettiin tyttöjen vanhoja balettiasuja laatikoiden kätköistä, ja puskaballerinat harjoittelivat piruetteja hiekan keskellä. Vaikka internet-yhteyden takkuilu sai minut ärsyyntymään, kun yritin puhua skypen kautta Suomeen tai tehdä Colesin tilausta, on se ollut rauhoittavaakin. Niin kuin meitä ympäröivään hienoon hiekkaan voi tavarat hautautua päivässä, parissa, voi internetin tietotulvaankin hukkua ihan hetkessä. On hyvä ottaa etäisyyttä ja päästää irti netistä silloin tällöin, ja nauttia elävästä elämästä.

Nukketeatteriesitys

Sokkopiiloa

Hiekkaleikkejä

Ulkoilmakylpyjä tynnyrinpuolikkaissa

Kuvitetut tarinat kuivumassa

Puskaballerinat









2 kommenttia:

  1. Moi,

    Oon muutamana päivänä tässä lueskellut sun blogia ja tykkään ihanan kuuloisesta ja näköisestä elämästänne. Upeita kuvia, ja kivan kuuloisia päiviä :)

    Kuvittelin perheineni Englannista Japaniin muuttaessamme että meidän päivärutiinit, ruokavalio, ja käyttäytyminen muuttuivat muuton myötä aika tavalla, ja että elämämme Japanissa oli kovin erilaista siihen verrattuna mitä se oli Englannissa, mutta teidän seikkailuun verrattuna meidän elämämme on ihan perussettiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei brightoneagle - vai pitäisikö lempinimittää 'osakaeagle'? ;) Meidän elämä vaihtelee sen mukaan, mihin bussimme pysäköidään. Tämä viimeisen parin kuukauden puskaleiri on ollut erittäin antoisa, joskin tarjonnut omat haasteensa myös. Tule toistekin käymään!

      Poista