Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lentobongarit

Meille on ihan vahingossa löytynyt uusi harrastus, lentokoneiden bongaus. Periaate on ihan sama kuin lintubongauksessa: istutaan ja odotetaan kiikareiden ja/tai kameran kanssa paikassa, joissa kiinnostuksen kohteita on parhaiten havaittavissa. Lentokoneet taitavat sopia paremmin meidän perheen bongauskohteeksi, sillä ne eivät pelästy kovastakaan metelistä ja lennä pois, mutta toisaalta varsinkin koneen nousuhetkestä on välillä vaikea napata kuvaa, kun ne liikkuvat turhankin kovalla vauhdilla meidän 5-, 6- ja 7-vuotiaiden amatöörivalokuvaajien mielestä.

Äidin ja tyttöjen mielestä mielenkiintoisinta bongauksessa on koneiden eri värit ja kuviot, ja tunnistusprosessin jälkeen otetaan tietysti selvää siitä, että mistä kaukaa nämä eksoottiset lentäjät ovat tänne Australiaan tulleet. Logosuosikkeja ovat tähän asti ainakin Singapore Airlines, Thai Airways, Korean Air ja tietysti Qantas. Googlatkaa vaikka, hienoja on! Malaysia Airlines on listan peräpäässä viime vuoden onnettomuuksien takia. Isiä kiinnostaa enemmän koneen malli, koko ja tehokkuus (blaah), joten aika lailla kaikki bongaukseen liittyvä tulee katettua perheen voimin. Ja mikä parasta, tämä harrastus kattaa kotiopetuksessa useampia oppiaineita: maantiede, matematiikka, fysiikka, englanninkieli, kuvaamataito, teknologia.

Sydney on koneen bongaukseen ihan huippupaikka: yli 300 000 lentokonetta kulkee kentän läpi vuosittain, ja koneita lentää tänne melkein joka maailmankolkasta. Finnair ei tänne lennä, joten se meidän on pitänyt oppia tunnistamaan netistä. Lentokenttä sijaitsee Sydneyssä hyvin keskeisellä paikalla, ja meidän suosikkipaikkoja havainnointiin ovat ainakin Kyeemagh, Kurnell, Brighton-le-sands ja Airport Drive.

Usein bongauksen ohessa tulee touhuttua muutakin, kuten talonrakennusta merenneidoille.

Virgin Australia

Air New Zealand

Konevoimaa

Koneita niin vedessä kuin ilmassakin - minkä lentoyhtiön logo näkyy taustalla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti