Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Hyvä syy lisääntyä

Luinpa eilen terveysuutisista, että yli 35-vuotiaat perheettömät ihmiset eivät syö tarpeeksi vihanneksia. Eivät osta, eivät laita ruuaksi, eivätkä syö. Ja jos minulla ei olisi perhettä, kuuluisin varmasti tähän ryhmään minäkin. Uutisena tämä nyt ei ole kovin kummoinen julistus sinänsä, mutta minulle, viiden lapsen seuraneidille, välienselvittäjälle, palvelijalle, äidille, se tuotti jonkinlaista mielihyvää tasapaksuna arkipäivänä. NYT minulla on yksi hyvä, konkreettinen syy meidän perheen lapsilukuun!
Ette usko miten usein minulta kysytään perusteluja ja lisäselvityksiä lasten lukumäärälle, hyväntahtoisesti ja pilke silmäkulmassa tietenkin:


1) Eikö teillä ole telkkaria kotona?
2) No sinäpä kerjäät elämäntuomiota itsellesi!
3) Ovatko he kaikki sinun/teidän?
4) Onko heillä kaikilla sama isä?
5) No saittepa vihdoin viimein pojan! Nyt ei tarvitse tehdä enempää?
6) Oletteko suuntaamassa luvattuun maahan?




Mina olen aina ollut huono perustelemaan henkilökohtaisia valintoja elämässäni, ja olen usein tehnyt valintoja ja ratkaisuja ihan näppituntumalla. Joskus on tarvinnut hienosäätää omaa näkökulmaa niin, etteivät hätäiset valinnat näyttäytyisi myöhemmin väärinä. Mutta eipä näitä lapsia ole tarvinnut katua, vaikka minulla ei montaa tieteellistä tutkimusta takaamassa olekaan - paitsi tämä viimeinen tietysti: mina syön monipuolisemmin ja terveellisemmin itse, kun yritän tarjota parasta lapsillenikin. Hip, hip hurraa! Ja oikeat vastaukset ylläoleviin kommentteihin löydät sivun alareunasta, pienellä printillä tietenkin.




Mutta nyt haluaisin toivottaa tervetulleeksi lähipiiriin syntyneen uuden vauvan. Mikä onni ja ilo, elämän lahja! Onnea äidille, onnea isälle, onnea siskoille ja veljelle!



Elämänkaari



























Vastaukset:
1) On, mutta lasten tekeminen on paljon parempaa viihdettä. Suosittelen, jos et ole vielä kokeillut.
2) Sitäpä sitä, näistä en pääse toivottavasti eroon kuin kuolinvuoteellani.
3) Kaikki. En napannut muiden muksuja mukaan vahingossa saati tahallaan.
4) On.
5) No nyt kävi niin, että vielä neljän tytön ja yhden pojan jälkeen me vielä "yritämme" jotain, muutako?
6) Ei, lentoliput maksaa näin isolta porukalta liian paljon.

2 kommenttia:

  1. :) uskon tämän todella! Eräs työkaverini, jonka lapset ovat jo ikäisiämme, kertoi kerran että ensimmäisen lapsen jälkeen kaikki alkoivat tiedustella toisen perään (itsekin tämän tod monesti kokenut) mutta sitten kun kolmas oli tulossa, mikä ihmetyksen ja kummastuksen määrä, että pitääkö sitä nyt koko maa lapsilla täyttää.Ilmeisesti kaikkien pitäisi pysyä siinä kaksi lasta, ok-talo, koira jne setissä.Itsekin tuntuu olevan lähes rikollinen, kun ei poikamme ole saanut pikkusisarta leikkikaveriksi.Nyt hänestä tulee varmaan liian lellitty ja aikuisena narsisti.Joopa joo...

    VastaaPoista
  2. Niinhän se sanontakin menee: "Teen niin tai näin, aina väärinpäin." :)

    VastaaPoista