Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Phantom

Eilen kirjoitin meidän koulubussista, tänään sen toisesta ulottuvuudesta.  Bussin lempinimeksi on nimittäin muodostunut aavebussi. Ja englanniksi siitä on tullut varsin virallisen kuuloinen nimi: Phantom of the roads. Bussi on niin iso, että nimi tuntuu lähinnä vitsiltä: eihän sitä voi olla huomaamatta! Mutta toisaalta, "You see me, you miss me" pitää paikkansa, sillä yhtenä hetkenä me ollaan jossain, ja seuraavana häivytty kuin tuhka tuuleen. Oliko se iso valkoinen bussi totta ollenkaan, vai jonkinlainen aavebussi vain?

Nimi tuntui oikein sopivalta, kun mietimme nimeä englanninkieliselle blogille, mutta en minä silloin tiennyt, että Phantom viittaa johonkin muuhunkin, nimittäin Mustanaamio-sarjakuvaan! Miehellä oli taas ollut nimen omaan tämä sarjakuva mielessä kun puhuttiin bussin nimestä, hän kun luki sitä englanniksi pienenä poikana. Minä opin uusia juttuja: "the ghost who walks" ja Mustanaamion kaverit "Devil"-koira ja "Hero"-hevonen. Nyt meidän moposkootteria kutusutaan tietenkin Mustanaamion hevosen nimellä. Muistaako kukaan näiden eläinhahmojen nimiä suomeksi? Minä en muista Mustanaamiosta mitään muuta kuin pääkallosormuksen, olin lapsena enemmän kiinnostunut Jaska Jokusesta kuin supersankareista. Mutta olisiko sitten isoveli joskus pelotellut Mustanaamiolla, kun kuitenkin jotain tarinasta muistan? Hän luki sarjakuvaa monena kesänä mummolassa, vanhemman serkun jäljiltä niitä ja Korkeajännityksiä oli siellä aika läjä.

Vielä on suomenkielinen nimi mietinnässä bussilla, vaikka tälle blogille helposti nimi löytyikin vanhan englantilaisen TV-sarjan nimeä mukaillen. Rakkaalla lapsella on kuitenkin monta nimeä, joten tälle lempeälle jättiläiselle, meidän valkoiselle talolle, otetaan mielellään nimiehdotuksia vastaan!


Mustanaamio, Fantomen...

...ja Phantom iltavalaistuksessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti