Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ja tämän vuoden kultaisen kitaran saa - Armidale!

Jos kuvittelin tulevani maaseudun rauhaan vain kuuntelemaan linnunlaulua ja ihailemaan auringonlaskuja, niin pieleen meni. Toki sain nauttia sisämaan raikkaasta aamuilmasta ja bongattiin me villejä undulaatteja tienposkessa, mutta Tamworth, tuo kantrimusiikin keskus, tarjosi meille paljon muutakin. Jokavuotinen Tamworth Show (maatalousnäyttely) oli meneillään juuri tänä viikonloppuna, ja vaikka se rahanmenoa tiesikin, emme voineet vastustaa huvipuistotunnelmaa. Äiti sai toivottaa hyvästit haaveille hiljaisista iltanuotioista, ja yhtyä karnevaalimeininkiin.


Tätä rauhaa tulimme maaseudulta hakemaan... 

...ja tähän se vaihtui!
"Lintsillä on aina jännää niin, mennä voit sä ihme vempaimiin. Lintsillä on hauskaa kerrassaan sulla, mulla! Taas ensi vuonna täytyy tulla!" Kuka muistaa tämän vanhan lastenlaulun? Olisko 1980-luvun loppua? Eikä ne parhaat vempaimet näytä siitä miksikään muuttuneen, Australiassakaan. 
Tässä nuori neiti wannabe-sirkustaiteilija, joka ei uskaltautunut "Lintsin" laitteeseen. Pelkonsa kullakin.
Pienemmille oli tarjolla enemmän satumaailmaa: Dumbo-norsuja...
...ihan oikea keiju Peppermint Pearl tekemässä kasvomaalauksia...
...ja vielä Peppi Pitkätossun hevonen jonottamassa rodeoon. Onko tämä nyt ollenkaan satua vai totta?
Maatalousnäyttelyn puolella oli luokiteltu lampaan villaa...
...kukkia...
...ja paikallista farmituotantoa. Muhkeat on melonit. 
Hyvillä mielin vaikkakin väsyksissä pakkasimme lapset bussiin, ja päätimme suunnata seuravaan maaseutukaupunkiin, Armidale, lepäämään. Sadan kilometrin ajomatka osoittautui aika haastavaksi, kun bussivanhus nousi taas uusiin korkeuksiin, sillä Armidale on Australian korkeimmalla paikalla sijaitseva kaupunki, 980 metriä merenpinnan yläpuolella. Meinasi lämpömittari pariin otteeseen mennä punaisen puolelle, mutta onneksi isikuski oli juuri ennen matkaa tarkistanut jäähdytinnesteet, ja ajoi taas varovasti ja bussivanhusta kunnioittaen perille asti.

Armidalessa ajoimme suoraan keskustaan ruokaostoksille, ja törmäsimme taas karnevaalitunnelmaan: vuotuinen Autumn Festival (syysfestivaali) järjestetään näköjään samana viikonloppuna kuin Tamworth Show, joten meidän iltalepokin vaihtui juhlaan. Taas oli tarjolla vempaimia jos jonkinlaisia, ruokakojuja, elävää musiikkia, ja illan päätteeksi vielä ilotulitus. Vaikka Tamworth Show ja Armidale Autumn Festival ovatkin molemmat vierailunarvoisia tapahtumia jos näille seuduille oikeaan aikaan sattuu, kultaisen kitaran 2015 meidän perheeltä saa -  

                                                
Armidale

Perusteet: 
  • enemmän ilmaista viihdykettä
  • ilotulitus
  • mainiota livemusiikkia (mm. Simply Bushed)
  • bussipysäköinti aivan festivaalin vieressä
Nyt tämä perhe kuittaa, kiittää ja kumartaa, ja lähtee huomenna hyvin nukutun yön jälkeen etsimään oikeaa maaseudun rauhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti