Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisemut

Me ollaan sitten menty bussilla viime päivinä, ja vauhdilla! On ajettu läpi paikoista Buderim, Mooloolaba, Maryborough, Childers, Gin Gin, 1770, Miriam Vale, Rockhampton, ja pysähdytty paikoissa Peregian Beach, Gympie ja Agnes Waters. I've been everywhere! No ehkä emme nyt ihan joka paikkaan ole vielä ehtineet, mutta kielen saa mukavasti solmuun jo näissä meidän paikannimissä, saati sitten jos yrittää koko Geoff Mackin laulun läpi nopeassa tahdissa.

Ja nyt olemme meille tärkeässä paikassa monen vuoden tauon jälkeen. 6-vuotias tyttäremme on nimittäin Emu Parkin tyttöjä, kävi täällä syntymässä ja ottamassa hienon alun elämäänsä näissä rantamaisemissa. Pari viikkoa ennen tytön syntymää olimme vielä kalastusmatkalla Great Keppelin saarelle, kun äitivalas poikasensa kanssa ui pitkän matkaa veneemme rinnalla. Se ei vielä saanut minua synnyttämään, mutta kun sinisilmäinen tyttö syntyi pari viikkoa lasketun ajan jälkeen, hän hurmasi koko perheen hymykuoppineen kaikkineen.

Sen jälkeen ovat silmät vaihtaneet väriä, tyttö entisestään kaunistunut, ja ujopiimästä kuoriutunut suorapuheinen ja pelkäämätön nuori neiti, joka ei turhia hötkyile, vaan pitää tiukkaa linjaa itselleen ja muille. Mutta Emu Park ei juuri ole muuttunut. Se on edelleen unelias rantakylä vanhoine Queenslandille tyypillisille puutaloineen, missä kalastus, veneily ja ranta-aktiviteetit ovat suosittuja (ainoita) mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Ja miksipä hyvää mihinkään muuttamaan!

Isosisko ja Emu Parkin tyttö verestämässä muistoja vanhoilla uimapaikoilla.

Pikkuveli tutkimassa rapujen hiekkaan piirtämää taidetta.
Näillä seuduilla tekee mieli pistää tanssiksi!

Emu Parkin kuuluisa Singing ship ("laulava laiva").

Maisemaa Great Keppelin saarelle päin. Näistä vesistä pohjoiseen ulottuu Iso valliriutta.

Bussikin mahtui hyvin parkkiin tämän tutun puiston laitaan.


Taidettiin löytää Emu Parkin viimeinen emu taidegallerian edestä. Oikeita emuja oli täällä aikoinaan paljon, nyt niitä näkyy enää hyvin harvoin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti