Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ajetaan paratiisiin

Enpä olisi aamulla uskonut kun lähdettiin ajamaan Mackaysta Boweniin, että täältä löytyy pieni paratiisi. Mackay jo tuntui upealta pysähdyspaikalta: päivät leikittiin rannalla ja yöt kuuntelin aaltoja. Mutta "Bowenwood" (lempinimi siitä asti kun osa elokuvaa Australia kuvattiin täällä), joka näyttää muuten aika auringonhaalistamalta ja väsyneeltä, paljasti meille salaisuutensa, ja me saimme nauttia trooppisesta rantapäivästä. Vesi oli turkoosinsininen ja ihot ruskeat - paitsi tietysti minun mahanahkani joka harvemmin näkee päivänvalon; se värittyi vaaleanpunaiseksi. Illan kruunasi vielä upea auringonlasku, josta minä napsin kuvia puhelimen kameralla, mutta josta minulla on tilauksessa parempia otoksia vierailevalta valokuvaajalta.

Lapsille päivän kohokohta oli uimaretken lisäksi suihkurakennuksen lähellä piileksinyt vihreä puusammakko, jota meidän kaksivuotias edelleen nimittää kenguruksi. Molemmat tietysti loikkivat omalla tyylillään, mutta muuten yhtäläisyyksiä on kovin vähän! Mahtaisiko poika oikeaa kengurua tunnistaakaan, niitä kun ei ole näkynyt tällä matkalla kuin kuolleena tienposkessa.

Näitä rentoja paratiisipäiviä voisi ottaa lisääkin, mutta aikataulun puitteissa edetään. Eikä niitä ehkä osaisi samalla tavalla arvostaakaan, jos joka päivä paratiisissa eläisi. Kunhan niiden perässä ei tarvitse lähteä juoksemaan niin kuin hyvän vuosikerran (bussin ikäisessä) aussiklassikossa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti