Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ei maksa mittään!

Koska meidän täytyy yhä edelleen hengailla sairaaloiden lähettyvillä, mutta meillä on levottomat jalat ja Mareeba alkoi jo maistua puulta, siirryimme tänään 20 km Athertonin suuntaan, ilmaiselle leirintäalueelle. Ei siis maksa mittään! Ilmainen ei tässä tapauksessa tarkoita huonoa, ja Rocky Creek tarjoaakin hyvinhoidetun ruohokentän, missä on paljon tilaa pysäköidä. Vessat, roskikset, grillikatos ja vesipiste löytyy, mutta suihkuja ja sähköä ei ole, mikä ei tietenkään meidän menoa haittaa, sillä aurinko lataa akkuja! Ja jos ei ilmainen leirintäalue ole vielä tarpeeksi, naapuriasuntovaunun vanhempi rouva tarjoutui ilmaiseksi lapsenvahdiksi, jos minulla tulisi kiirelähtö sairaalaan. No, se ei ehkä ole tarpeen, mutta kovin ovat ystävällisiä koko porukka täällä Rocky Creekissä.

Vaikka läheinen Tolgan kunta tarjoaakin matkailijoille tämän ilmaisen leirintäalueen, saavat pienen paikkakunnan yritykset pienen piristysruiskeen matkailjoiden siellä tuhlaamista dollareista. Me vasta saavuimme tänne aamupäivällä, mutta isi jo ehtinyt käydä mopolla ostamassa banaaneja läheiseltä farmilta. Näin rahat vierii, eivät ehdi sammaloitua nekään.

Rocky Creek, ilmainen leirintäalue, noin 20 kilometriä Mareebasta etelään. Me haimme tapamme mukaan omaa rauhaa, mutta hiekkatien toisella puolella ruohikolla on parkissa kymmeniä asuntovaunuja ja telttoja.

Ei menty tänä vuonna Anzac -juhlaan veteraanipäivänä, mutta vierailimme kuitenkin muistomerkillä Rocky Creekin leirintäalueen yhteydessä. 


Matkalla tänne pysähdyimme hetkeksi Mareeban turisti-informaatiopisteeseen, missä on myös ilmainen museo. Lapset saivat oman huvinsa irti sonnipatsaasta, millä on tietenkin kaikki asianmukaiset killuttimet ihan niin kuin oikeallakin. Hihitykset jatkuivat kun mentiin ILMAISEEN paikalliseen museoon, missä vapaaehtoiset museotädit näyttivät miten vanhoja levysoittimia ja puhelimia käytettiin. Ja oli siellä paljon muutakin nähtävää, kaikenlaista aboriginaalikulttuurista Mareeban tupakkaviljelmien ja kaivosten historiaan. "Ei saa koskea", alkoi tietysti kuulostaa omastakin suusta aika tympeältä siihen mennessä kun museo oli vihdoin kahlattu läpi, mutta kannatti käydä joka tapauksessa. 

Museotäti näyttää miten musiikkia ennen vanhaan soitettiin.

Aboriginaalien paperikaarnapuusta rakentama maja museon kokoelmissa.

Karja-alueella ollaan, voihan sonni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti