Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

torstai 23. huhtikuuta 2015

Mam-mam-mam-mam-Mareeba

Kartalla katsottuna Mareeba näyttää vain hyvältä läpikulkupaikalta jos on menossa pohjoiseen Cooktownin suuntaan, länteen Normantoniin ja Karumbaan, etelään Athertoniin tai itään Cairnsiin. Me olemme nyt kulkeneet tästä läpi jo kerran matkalla Cairnsistä Cooktowniin, ja seuraavaksi, vauvan syntymän jälkeen, suunnataan tästä suoraan länteen. Varmasti lähdettäisiin tien päälle jo aikaisemmin, mutta synnytysosastoja ei ole Mareeban jälkeen kuin vasta Mount Isassa, ja sinne on yli 1000 kilometriä. Joten... jumissa ollaan jos ei bussisynnytystä haluta.

Minä kirjoitin vähän aikaa sitten paikannimistä  meidän englanninkielisessä blogissa Phantom of the roads, ja vaikka valtaosa australialaisista paikannimistä on englanninkielisiä, Mareeban nimi tulee paikallisesta aboriginaalikielestä, ja tarkoittaa jokien yhtymäpaikkaa, ja nykyään se on tietysti myös teiden yhtymäpaikka. Aboriginaaleja Mareebassa asuu yhä paljon, ja vaikka päihteiden väärinkäyttö onkin yleistä paikallisen väestön keskuudessa, ei humalaista tarvitse Mareebassa vierailevan pelästyä. Hyvin ystävällisen vastaanoton me saimme Rotary puistossa juopottelevilta paikallisilta. Eino Leinon sanoin: "Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista. Paljon hyvää on rinnassa jokaisen, vaikk' ei aina esille loista. Kas, hymy jo puoli on hyvettä ja itkeä ei voi ilkeä. " Ymmärtämys toisen elämäntilannetta ja taustoja kohtaan vie pitkälle! Sitäpaitsi, kun saavumme uudelle paikkakunnalle, saamme useimmiten hymyn ja iloisen kädenheilautuksen juuri aboriginaaleilta.

Koska joet kohtaavat Mareebassa, on se myös mainio viljelyalue. Mareeban mangot tunnetaan (kai) koko Australiassa, mutta niiden lisäksi täällä kasvatetaan avokadoja, sokeriruokoa, banaaneja, ananaksia, teepuuöljyä, kahvia, ja monia muita vihanneksiä ja trooppisia hedelmiä. Me saimme juuri poimijoilta laatikollisen paikallisia avokadoja, nam! Täältä voikin työlomalaisille löytyä farmitöitä, vaikka nyt talvea kohti hedelmänpoimintasesonki hiljenee.

Mareeban heinäkuinen Rodeo - jiihaa! - on suosittu vuosittainen tapahtuma, ja ensimmäinen rodeo järjestettiin täällä jo vuonna 1949. Rodeo järjestetään Kerribee puistossa, mikä toimii muina aikoina leirintäalueena, ja täällä mekin pysähdytään viikoksi. Vaikkei tässä puistossa ole uima-allasta tai lasten leikkikenttää niin kuin monilla leirintäalueilla, niin meidän lapset ovat viihtyneet hyvin. Puiston alueella asuu hevonen, kolme shetlanninponia ja kanoja, ja iltaisin sen laitamilla ruokailevat kengurut. Niitä emme ole vielä niitä nähneet, koska lapset menevät aikaisin nukkumaan, ja kengurut ilmestyvät paikallisten mukaan vasta "puoli yhdeksän aikoihin", mutta ponit ja hevonen ovat saaneet paljon porkkanaherkkuja ja halauksia. Ja tätä kirjoittaessa saimme tietää, että huomenna viereisessä rodeokehässä järjestetään kouluratsastuskilpailut. Heppahulluus taitaa olla tarttuvaa, ennen meillä oli vain yksi hevosista kiinnostunut, nyt kaikki neljä tyttöä vonkuvat ratsastamaan...

Mareeban Kerribee park: rodeokehä/leirintäalue

Meillä on bussilta hyvät näkymät huomenna kentällä järjestettäviin kouluratsastuskilpailuihin. Tänään on nähty jo harjoittelijoita.
Näyttää siltä, että meidän perheessä on neljä hevostyttöä. Koska ratsastamaan ei nyt päässyt, isi lohdutti viemällä mopoajelulle.

Mareeban avokadoja ja Cooktownin Musta sapote-hedelmä (chocolate pudding fruit), jonka kypsymistä vieläkin odotamme. 

P.S. Iltapäiväkävelyllä ponien luokse saimme huomata, että kaikki kengurut eivät tiedä mihin aikaan heidän pitäisi ilmestyä paikalle. Nämä ja pari muuta olivat jo ruokailemassa:

Varaslähtö iltapalaan. 

Yksi väliaikaisista lemmikeistä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti