Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Elämänlähde

Sillä aikaa kun oma äitini nauttii kylpylälomasta Eestissä - terveisiä! - me löysimme pienen elämänlähteen kaiken kuumuuden ja kuivuuden keskellä täältä etelästä.
Elämänlähteen, toden totta! Vesi on voidellut väsyneen perheen parempaan terveyteen ihan muutamassa päivässä, ja sai jopa tuuditettua pienimmän ihmisen uneen isänsä sylissä, kerrankin ilman äidinmaitoa. Onko suloisempaa ajatusta kuin uinahtaa veden solinaan, pehmeään ja turvalliseen syliin?

Vuosia sitten ihmettelin perisuomalaiseen tapaan, missä muut hoitavat ihoaan, niveliään ja sieluaan, kun ei heitä ole saunalla siunattu, mutta näinpä niitä vaihtoehtoja näköjään löytyy, vaikka sitä suomalaista saunaa ikävä onkin. Sattuipa kun niin, että kaksi päivää lämpimässä luonnonlähteessä pehmitti äidin sinnikkään kuivat anturat, voiteli hiukset kiiltäväksi ja silmät säihkyviksi, ja huolsi arkihuolista rutistuneen mielen uuteen kuosiin. Vaikka taisi kunnon lepo tehdä tehtävänsä myös, ei olisi pelkkä lähde riittänyt. Kun äiti lakkasi jankuttamasta ja antoi lasten uida, sukeltaa ja hyppiä vaan! Niin kuin lapsuuden kesinä kuuluukin: Leporannassa, Putkijärvellä tai Matarankan kuumissa lähteissä, missä sitä nyt ihminen lapsuutensa viettääkin.


Katherine hot springs
Siellä sai hyppiä, sukeltaa ja uida...

...mennä ihan umpiuppeluksiin (samalla kun kirjoittaja nauttii sanahumalasta).

Voi ottaa ihan rennosti ja halailla vaan, jos pienin ei just nuku veden lauluun.

Innolla marssittiin myös Matarankan kuumiin lähteisiin...

...pitkän ajopäivän päätteeksi.

Nämä varoitukset kannattaa ottaa kuitenkin vakavasti varsinkin sadekauden aikana: joet tulvii ja krokotiilit liikkuu.

2 kommenttia: