Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Out-fluenza

Kyllä on keväänalkuun flunssavirus (influenza) meitä jyrännyt! Sillä samalla ovenavauksella kun isi lähti ajamaan hiljaa kohti Brisbanea, paattia hakemaan, astui flunssavirus bussin ovesta sisään. Nyt on niistetty, pärskitty, yskitty, kuumeiltu kuin viimeistä päivää: kuumemittarille ainakin, sen diginäyttö päätti melkein ympärivuorokautisen käytön jälkeen sammua. Nenäliinatkin on loppu, ja nenät on eilisestä lähtien niistetty vessapaperiin. Hunajapurkki on enää puolillaan (ja kovin tahmainen), kun pienet potilaat ovat itse lääkinneet karheita kurkkujaan.

Mutta nyt kun isi on jo paluumatkalla paatin kanssa, flunssan suhteenkin näyttää vähän valoisammalta: vaikka pienimmällä nenä tuhisee, ja yskä jyskyttää vielä kaikkien rinnassa, jyskyttää se myös bussin ulko-ovella: out-fluenza, off you go!

Toivottavasti olisi taudit tälle vuodelle sairastettu, että saamme ensi kuussa nauttia harvinaisten Suomen vieraiden seurasta Australian sydämessä. Sitä odotellessa, sairaanhoitajattaren roolia kokeillut kotiopettajatar-äeti kiittää ja kuittaa.

Esimerkiksi tästä tietää, että meillä ollaan parantumaan päin. Sillä aikaa kun minä ripustin pyykkiä kuivumaan, herra 2-vuotias tiskasi Muumi-lautaset ja avasi näköjään omatoimisesti tiskialtaan tukostakin.

Viime päivinä nämä nuhanenät ovat halunneet nukkua,

nukkua vaan. Mutta ai kun äidistä tuntuu hyvältä, kun normaali vilske ja meteli - terveet lapset - palaa bussiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti