Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Syntymä-, itsenäisyys- ja pikkujoulujuhlaa

Jos ei ulkosuomalainen muuten muistaisi kotimaansa itsenäisyyspäivää, yksi lapsista ajoitti onneksi syntymänsä samalle päivälle. Tämä itsenäisyyspäivän vauvamme täytti eilen kolme: sitä ennen hän oli "kaksi, ja nyt niin niin iso, että voin ajaa isosiskon polkupyörällä". Itsenäisyyttä tuo äidin poika kasvattaa nyt muutenkin - silmät tarkkana pitää seurata pienen pyöräilijän reittiä, joka on useammin pois kuin kohti. Meinaa, ettei tarvitse äitiä enää koko ajan, ja joskus isikin kelpaa jo kaveriksi. Synttärikakkukin olisi pitänyt saada tehdä "ite".

Kakun koristeluun hän sai osallistuakin, järjestämällä mangonsiivuja ja kirsikanpuolikkaita juustokakun päälle, ne kun ovat nyt parhaimmillaan ja tuoreita. Itsenäisyyspäiväkynttilät sen sijaan jää meillä aina polttamatta, mutta tähtisadetikut laitettiin ensin kakun päälle, ja auringon laskettua muutenkin säihkymään.

Viikonloppu oli muutenkin yhtä juhlaa, kun Jabirun lasten pikkujoulujuhla ajoittui lauantaille. Täällä joulupukki ei pääse porojen ja kelkan kanssa perille, joten paloauto oli valjastettu pukin kulkuneuvoksi, ja lämpimän nutun sijaan pukki oli pukeutunut punaiseen havaijipaitaan. Maassa maan tavalla, ja pukeutuminen lämpötilan mukaan! Pikkujoulua juhlittiin onneksi uima-altaalla, joten lapset pysyivät kuumuudesta huolimatta viileinä vesiliukumäissä ja vedessä. Viikonlopun lastenjuhlat vetivät sen verran äidistä mehut pois, että paluu arkeen tuntuu pelkältä juhlalta!


Häikäiseekö sankaria tähtisade, aurinko vai vallan loistava tulevaisuus?

Jabirun krokotiilitontut - vai pellet? Ryhmäkuvan ottaminen on tavallisen hankalaa.

Näin se joulupukki saapuu tropiikkiin. Pienen pojan mukaan lahjoja ei tuo joulupukki, vaan "paloautosetä".

No onpas tullut kesä nyt talven keskelle...

Eikä taida meille tulla tämän ihmeellisempää kuusta tänä(kään) jouluna. Kierrätysaskartelua.
2 kommenttia: