Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

torstai 5. helmikuuta 2015

Lähiöelämää bussissa

Minä en ole koskaan sopeutunut hyvin kerrostaloelämään, vaan olen aina kaivannut enemmän tilaa ja mielellään omaa pihaa. Nyt bussissa asuessa meillä on aina vaihtuva piha eikä se koskaan ole meidän oma, lainaa vaan! Ja lainaa tämä kaikki on monelle muullekin, ja slogan "Freedom of choice. Camping since 1788" näkyy yhä useammassa (matkailu) autossa, vaikkei monet aussit haluakaan tunnustaa että kaikki tulokkaat/uudisasukkaat leiriytyivät jonkun muun mailla, ja koko moderni Australia on rakennettu lainatulle tai luvatta omitulle maalle. Tätä "vapautta" mekin nyt kiitollisena hyödynnetään.
Olosuhteiden pakosta ollaan vietetty enemmän aikaa Sydneyn lähiössä kuin minä olisin toivonut, mutta hienoja juttuja täältäkin löytyy jos silmänsä avaa, ja varsinkin jos kuuntelee lasten näkemyksiä. Pikkutalot (meidän perheen sana leikkikentille),  kirjastot, rakennustyömaa, vehreät siirtolapuutarhat ja jopa lentokentän läheisyys ovat ilahduttaneet niin pientä kuin isoakin Sydneyn lähiöissä viime aikoina.

Siirtolapuutarhan taroja

Riverwoodin leikkikentällä



Kyeemagh'n venesatama ja taustalla Sydneyn lentokenttä

2 kommenttia:

  1. Kirjastotäti lukisi mielellään havaintoja kirjastoista!

    VastaaPoista
  2. Täällä Riverwoodin kirjastossa varsinkin on tosi ystävällistä ja avuliasta henkilökuntaa (pieni sivukirjasto). Tarjosivat kirjastokorttiakin heti meille matkalaisille, vaikka yleensä pitäisi olla jokin todiste paikallisesta osoitteesta. Kaikkiin tarinatuokioihin ei voida osallistua, viimeksi jätettiin se kiinankielinen väliin. 😊

    VastaaPoista