Me mennään bussilla!

Me mennään bussilla!

maanantai 9. helmikuuta 2015

la-la-la-la-La Perouse

Tadaa! Tässä on mun suosikkipaikka Sydneyssä, La Perouse -ranta ja Bare Island. Sieltä löytyy ihan kaikkea: uimaranta, eläimiä, kalastusta, sukellusta/snorklausta, markkinat, historiaa, kulttuuria. Eipä siitä enää voi paljon puuttua! La Perouse on yksi Sydneyn lähiöistä joilla on ranskankielinen nimi, nimetty merenkulkijan mukaan, joka saapui Botany Bayhin vuonna 1788 vain muutama päivä ensimmäisten rangaistusvankien jälkeen, ja kahdeksan vuotta Kapteeni Cookin (tai Merirosvo Hook niin kuin meidän viisivuotias hänet nimesi) jälkeen. 



Laivoja kulkee Botany Bayhin vieläkin, täynnä rahtia vaan ei vankeja.




Kalastusmahdollisuudet on hyvät, jotkut kalastavat kallioilta, toiset harppuunan kanssa sukeltamalla. Meidän virvelöintisaalis jäi heikoksi, mutta snorklaamalla löytyi kasa merisiilejä, jotka jäi lapsilta syömättä; isi söi mädit mielellään raakana.





Australian eläimistöä näkee joka sunnuntain käärme-esityksessä, jota kehutaan Australian vanhimmaksi. George Cann aloitti tradition 1920-luvulla, ja show pysyikin hänen perheessään ihan viime vuosiin asti. Nykyään käärmeitä esittelee vapaaehtoiset läheisestä eläinpuistosta.


Paikalliseen aboriginaalikulttuuriin ja taiteeseen pääsee tutustumaan joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävillä markkinoilla. Sisäänpääsy historialliselle Bare Island -puolustuslinnakkeelle maksaa vain $2/hlö, ja saarella riittää katsottavaa. Me nautittiin upeista maisemista, tanssiesityksestä, didgeridoon soitosta, kenguruhampurilaisita, ja mukaan tarttui vielä parin paikallisen taiteilijan teosta kohtuuhintaan.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti